- Elektroniczne formy płatności
- Szyfrowane dane i transakcje
- Opakowania próżniowe
- Minimalny kontakt
SALCESON GRATKA KG
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nazwa prawna produktu: SALCESON GRATKA
Marketing: Wędlina podrobowa, salceson, parzona. Struktura mozaikowa, na przekroju widoczne duże kawałki mięsa, tłuszczu i podrobów połączone zalewą żelatynową. Barwa składników właściwa dla gotowanych surowców mięsnych i podrobów. Wyczuwalne przyprawy, smak typowy dla salcesonu z mięsa i podrobów wieprzowych z dodatkiem żelatyny. Wyrób typowy dla tej klasy wyrobów z dodatkiem zalewy żelatynowej.
Składniki: mięso wieprzowe (30%), tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna (skórki wieprzowe), serca wieprzowe (17%), woda, żelatyna wieprzowa, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, syrop glukozowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy E621, stabilizatory: trifosforany E451, karagen E407, glukoza, cukier, maltodekstryna, białko sojowe, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330, aromaty, hydrolizaty białek roślinnych (słonecznik, kukurydza), przeciwutleniacz: askorbinian sodu E301, substancja konserwująca: azotyn sodu E250
Wartości odżywcze: Wartość odżywcza 100 g produktu: energia: 722 kJ/173 kcal, tłuszcz 12 g - w tym kwasy nasycone 4,4 g, węglowodany 1,3 g - w tym cukry <0,5 g, białko 15 g, sól 2,3 g
Zalecenia dla alergików: Możliwa obecność: zbóż zawierających gluten, selera, gorczycy, mleka (łącznie z laktozą)
Dodatkowe info: Zaw. białka nie mniej niż 12,0%, zaw. tłuszczu nie więcej niż 15,0%, zaw. soli nie więcej niż 2,2%, zaw. wody nie więcej niż 74,0%, zaw. skrobi - nie dodaje się
Zawartość netto: KG
Sposób przechowywania: Przechowywać w niskiej temperaturze
Kraj pochodzenia: Polska
Adres producenta: "SOKOŁÓW" S.A. al. 550-lecia 1 08-300 Sokołów Podlaski