- Elektroniczne formy płatności
- Szyfrowane dane i transakcje
- Opakowania próżniowe
- Minimalny kontakt
Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Opis
Nazwa prawna produktu: Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Marketing: Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa... Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku. Polecamy... Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Warto dodać odrobinę cukru trzcinowego do różnych wykwintnych sosów, ciast i deserów. Duże połyskujące kryształy nadają się idealnie jako składnik ciastek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Cukier trzcinowy stosuje się również do takich specjałów jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.
Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany typ "Demerara"
Wartości odżywcze: w 100 g produktu: Wartość energetyczna : 1690 kJ / 398 kcal, Tłuszcz : 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g, Węglowodany : 99,4 g, w tym cukry : 99,4 g, Białko : 0 g, Sól : 0 g
Zalecenia dla alergików:
Dodatkowe info:
Zawartość netto: 500g e
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Kraj pochodzenia:
Adres producenta: Sante A. Kowalski Sp. j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa