- Elektroniczne formy płatności
- Szyfrowane dane i transakcje
- Opakowania próżniowe
- Minimalny kontakt
Sante Maca razowa 180 g
Opis
Nazwa prawna produktu: Maca razowa
Marketing: Maca pszenno-żytnia Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków. Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Składniki: mąki (PSZENNA, PSZENNA graham, ŻYTNIA razowa 2%), sól morska
Wartości odżywcze: w 100 g: Wartość energetyczna: 1651 kJ / 390 kcal, Tłuszcz : 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g, Węglowodany : 80 g, w tym cukry : 0,35 g, Błonnik : 4,9 g, Białko : 12 g, Sól : 0,87 g
Zalecenia dla alergików: Zawiera: Żyto, Pszenica
Dodatkowe info:
Zawartość netto: 180g e
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Adres producenta: Sante A. Kowalski sp. j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa